روانشناسی تحصیلی
رشته ای است که با شناخت عواطف و روحیات، شخصیت فردی و اجتماعی و مسائل و معظلات دانشجویان و دانش آموزان در زمینه های مختلف به آن ها در انتخاب رشته تحصیلی، پیشرفت تحصیلی و .... کمک می کند.
تشخیص شناخت درست، جزو وظایف مشاور تحصیلی است.
یک روانشناس تحصیلی علاوه بر مشاوره در حوزه تحصیلی، به مشکلاتی از قبیل عدم تمرکز، عدم یادگیری در دروس مختلف، نداشتن انگیزه و تلاش، افسردگی و مشکلات ارتباطی با همگروه های سنی می پردازد. تشخیص اختلال ADHD و یا بیش فعالی برعهده روانشناس تحصیلی است. مشاوره در مورد کاهش استرس امتحانات و جلوگیری از فراتر رفتن این نگرانی ها را انجام می دهد.
با ارائه شیوه صحیح مطالعه، افزایش قدرت حافظه و بهره گیری زمان، به رفع مشکل کمک می کند از سوی دیگر مشاور تحصیلی تلاش می کند اعتماد به نفس دانش آموزان و دانشجویان را بالا برده و افکار بهم ریخته آنها را اصلاح کند. به دانش آموز، استفاده از برنامه ریزی صحیح برای مطالعه را آموزش می دهد. تا بتواند بهترین عملکرد را در آنها صورت دهد.
بطور کلی مشاور تحصیلی در زمینه های انتخاب رشته، پشتیبانی درسی، روش صحیح مطالعه، راهنمایی درسی و برنامه ریزی تحصیلی، کاهش اضطراب امتحان و کنکور بررسی افت تحصیلی، پیشرفت تحصیلی، به مشاوره می پردازد.
ویژگیهای یک مشاور تحصیلی مناسب
- تسلط بر راه حل های مربوط به تقویت حافظه
- آگاهی از مسائل انگیزشی و توانمندسازی افراد
- شناخت قابلیت ها و راه های موفقیت در راه پرورش استعداد
- پشتیبانی درسی دانش آموز در بازه های زمانی کوتاه مدت و بلند مدت
- تقویت اعتماد به نفس و مدیریت استرس و کاهش اضطراب
- آموزش را های تصمیم گیری درست، انتخاب و مسئولیت پذیری
- مشاوره تحصیلی
آخرین دستاوردهای عملی ثابت کرده است که ضریب هوشی بالا فقط یک فاکتور برای رسیدن به موفقیت است، افراد زیادی داریم که با ضریب هوشی متوسط جزو افراد سرشناس به حساب می آیند. مهم کشف استعدادهای بالقوه افراد در زمان مناسب و تقویت و پرورش آن و جهت دادن درست به آن است.در مورد روانشناسی تربیتی ببشتر بدانیم...