روانشناسی

بررسی همه جنبه های زندگی از نظر روانشناسی

روانشناسی

بررسی همه جنبه های زندگی از نظر روانشناسی

اگر علاقمند به بررسی موضوعات مختلف از نظر روانشناسی هستید و یا به دنبال مقالات به روز و خاص روانشناسی می باشید ما را دنبال کند

روانشناسی شخصیت

شنبه, ۱۷ خرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۵۱ ب.ظ

در این مقوله از حیطه روانشناسی به بررسی اندیشه ها،احساسات و رفتار های انسانی می پردازد که سبک منحصر بفرد تک تک انسان ها برای ارتباط با دنیای بیرون است.این دسته از روانشناسان علاقمند به شناخت تفاوت های شخصی هستند وتلاش می کنند از کل ویژگی های یک شخص توضیحی یکپارچه ارائه دهند.با وجود این که تعریف واحدی برای شخصیت وجود ندارد اما اغلب آن چه را که در شخص رشد وظهور می کند و در جریان زندگی همراه اوست را به عنوان شخصیت می شناسند.شخصیت در برگیرنده ی تمام الگوهای رفتاری،افکار و روابط اجتماعی است که می تاندبر روی فرد و دنیای اطراف او تاثیر بگذارد.شخصیت معمولا از نظر صفات توصیف می شود

روانشناسی شخصیت

و مهم ترین نظریه در این مقوله

،نظریه پنج صفت مهم شخصیتی است ،این صفات شامل موارد زیر است:

  • باز بودن:

  • به معنای پذیرای تجارب جدید بودن است وگاهی شامل چند بعد است ازجمله تخیل قعال(فانتزی)حساسیت نسبت به زیبایی ،توجه به احساسات درونی ، کنجکاوی فکری و تنوع دوستی.

تحقیقات نشان می دهد که این ابعاد به طور قابل توجهی به یکدیگر وابسته اند.

  • برونگرایی و درونگرایی:

  • این مورد یک صفت شخصیتی ویک بد اصی در شخصیت شناسی است.بنیانگذار این دیدگاه کارل یونگ است.برونگرایی در تمایل به بیرون رفتن ،پرحرفی و رفتار پرانرژی نمایان می شود در حای که درنگرایی نعی نگرش در زندگی از طریق محتویات ذهنی روانی است.برونگرایی دیدگاهی بر اساس شدت علاقه و تمرکز بر جسم خارجی است.همه انسان ها در یکی از این دو حات قرار دارندو بیشتر بودن یکی مجب کاهش دیگر صفت خواهد شد.
  • توافق پذیری یا همدلی:

  • یک ویژگی شخصیتی است که در رفتارهای فردی دیده می شود که  دلسوز ، مهربان ،خون گرم و با ملاحظه است.
  • روان رنجوری یا نوروتیسیزم:

  • این صفت شخصیتی با اضطراب ، ترس ،نگرانی ،بدخلقی ، حسادت ،ناامیدی دمدمی مزاج بودن و احساس تنهایی شناخته می شود.افرادی که روان رنجوری کمتری دارند ،ثبات عاطفی بیشتری دارند.
  • وظیفه مداری:

  • ویژگی های اصلی این بعد،سطح بالایی از اندیشه و کنترل رفتارهای مرتبط با ان را دربر می گیرد.

تاریخچه مطالعات روانشناسی شخصیت

قدمت این مطالعات به زمان یونان باستان باز می گردد.در آن زمان تفات افراد را از نظر خلق و مزاج به چهار دسته (خون،صفرای سیاه ،بلغم و صفرای زرد)تقسیم می کردند و بر این اساس ،افراد تیپ های شخصیتی متفاوت و اختلا های فردی گوناگونی دارند.

برخی نظریه ها در موردتغییر وتوسعه شخصیت در طول زندگی انسان ها

نظریه فروید در مورد رشد روانی انسان ها یکی از نظریه های شخصیتی محبوب و چالش برانگیز است.فروید اعتقاد داشت که شخصیت در درجه اول در مراحل اولیه زندگی شکل می گیرد و کودکان از طریق یک سری مراحل ،رشد می کنند و در هر مرحله نیرویی که رفتار انسان راتحریک می کند بر روی ناحیه شهوانی خای متمرکز است و چنانچه هر مرحله بطور موفقیت آمیز کامل نشود فرد وارد مرحله بعدی نخواهد شد و همین امر بر روی شخصیت افراد در بزرگسالی تاثیر می گذارد.

بررسی شخصیت

اندازه گیری و مطاعه شخصیت از طریق تست های متعددی که روانشناسان مطرح می کنند،انجام می شود. از این تست ها برای غربالگری، ارزیابی و تشخیص انواع اختلالات شخصیتی استفاده می شود.اگر از این آزمون ها بصورت آنلاین استفاده می کنید باید به درستی انتخاب کنید تا صفات شما به خوبی تشخیص داده شوند.

سخن آخر در مورد روانشناسی شخصیت

همانطور که گفتیم شخصیت دامنه وسیعی دارد و همه ابعاد زندگی انسان را پوشش می دهد ، روش های متفاوتی برای درک شخصیت وجود دارد.روانشناس علاوه بر شناخت درست شخصیتی انسان ها،در تشخیص به  هنگام اختلالت نیز تلاش می کند تا مهارت های انسانی را برای مقلباه و مدیریت در شرایط مختلف ارتقا دهد.رنگ شناسی در مورد روانشناسی شخصیت چه می گوید....

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی